Blog

Smak miodowej granoli odkrywamy na nowo

img-7611a.jpg
Blog

Granola to tradycyjna potrawa przygotowana na bazie zbóż. Przyrządza się ją z mieszanki zbóż, nasion i owoców. Regularnie spożywana bardzo korzystnie wpływa na nasze zdrowie dzięki dużej zawartości błonnika i białka, które regulują trawienie i stabilizują poziom cukru we krwi.

Wykorzystujemy różne rodzaje zbóż, orzechy i ziarna, a także owoce, które sprawiają, że staje się ona zdrowym i zrównoważonym posiłkiem. Płatki owsiane są szczególnie warte uwagi, ponieważ zawierają bardzo dużo błonnika, który wspomaga pracę jelit. Granolę przyrządza się bardzo łatwo na zimno z jogurtem i owocami. Codzienne spożywanie granoli to klucz do długiego i zdrowego życia.

Granola:

  • pozwala utrzymać zrównoważony poziom niezbędnych kwasów tłuszczowych
  • pomaga uzyskać prawidłowe ciśnienie krwi
  • jest źródłem cynku koniecznego do wzrostu, rozwoju płciowego i układu odpornościowego oraz odpowiedniego rozwoju układu płciowego
  • jest bogata w witaminę E, przeciwutleniacz, który chroni organizm przed rakotwórczymi wolnymi rodnikami
  • jest źródłem kwasu foliowego – takie śniadanie zaleca się kobietom ciężarnym
  • składniki do przyrządzenia granoli są w pełni naturalne, nie zawierają soli, sacharozy i konserwantów.
  • pokarmy bogate w błonnik, takie jak granola, regulują trawienie. Układ trawienny funkcjonuje sprawniej.
  • węglowodany i duża zawartość błonnika w granoli przyczyniają się do utrzymania wysokiego poziomu energii.
  • białka zawarte w granoli wzmacniają układ odpornościowy.


Połączenie tradycji z nowoczesnością. Dziś naturalne produkty, najmniej przetworzone, przechodzą odrodzenie z ogromną korzyścią dla naszego zdrowia i organizmu. Miód, zboża, nasiona, orzechy to podstawowe produkty używane przez wiele pokoleń. Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, który zapewnia nam energię na cały dzień i stanowi cenne źródło witamin i błonnika. Niekoniecznie musimy eliminować z naszej diety słodkości, skoro możemy zastąpić je miodem, którego nie zabraknie w naszej granoli. Smak wzbogacamy kwaskowatą żurawiną, chrupkim migdałem, prażonymi ziarnami dyni, słonecznikiem oraz różnego rodzaju orzechami i owocami.

Opieramy się na nowoczesnej technologii, tak aby zachować jak najwięcej właściwości prozdrowotnych. Nowe receptury i smaki komponujemy tak, aby dostarczyć naszemu organizmowi jak najwięcej witamin i minerałów. Tworzymy pyszne granole z miodem. Smaki cieszące się uznaniem wśród naszych konsumentów to granola z orzechami nerkowca, migdałem oraz z prażonymi nasionami i owocami. To bardzo dobra propozycja na odżywcze śniadanie. Połączenie nasion i zbóż z jogurtem i świeżymi owocami zapewni nam energię na cały dzień. Edukujemy i uświadamiamy, aby miód w różnej postaci włączać do naszej zbilansowanej diety.

Przeczytaj również

jpg-84.jpg
Blog

Zdrowe słodycze bez cukru

W obecnych czasach cukier można znaleźć dosłownie wszędzie, nie tylko w słodyczach, ale również w codziennych artykułach spożywczych dostępnych na półkach sklepowych.
Firma ŁYSOŃ realizuje projekt wdrożenia innowacyjnej i w pełni zautomatyzowanej produkcji wyrobów spożywczych czystej etykiety z miodem gryczanym o wysokich walorach prozdrowotnych. Celem projektu jest rozwój oraz wzrost konkurencyjności firmy ŁYSOŃ na rynku branżowym. Więcej informacji na stronie: https://pasiekalyson.pl/dotacje/
euro
Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies. Ok, zamknij